Satana

23,606 vizualizari

December 8, 2010 de  
in Eseuri

Diavolul a fost atacat de oamenii lui Dumnezeu neindurator si fara a se abtine. Niciodata nu a fost o oportuniate, fara fictiune, pentru Printul Intunericului sa vorbeasca la fel ca si purtatorii de cuvant al Lordului Binelui” ( Anton Szandor LaVey, Biblia Satanista – Cartea Satanei )

Satana este o un cuvant cunoscut de multi, dar istoria acestuia este cunoscuta mai bine de catre unii crestini. De ce? Pentru ca trebuie sa-ti cunosti foarte bine adversarul, trebuie sa stii de cine ti-e frica si de ce. De obicei acestui nume i se atribuie tot ceea ce se intampla rau sau zeului bun a carui vointa e de neinteles de catre muritori. Noi nu credem ca aceasta gandire de trei randuri este relevanta atat Satanismului cat si oricarei alte religii ce se bazeaza pe respingerea unei astfel de figuri malefice de care toti trebuie sa ne ferim. Ispita, paganism, ocultism, posedarea, toate acestea ne afecteaza viata in mod indirect sau direct. Gandirea noastra e complexata de magia inferioara invocata de religiile “bune” de doua mii de ani incoace. Nu, victoria nu e a inteligentului, ci a celui ce stie sa se foloseasca de religie in orice scop. Un om inteligent accepta entitatea sau simbolistica Satanei. Cel victorios va fi nu cel care are idei noi, ci cel care stie sa o manipuleze in asa fel incat punctele lui de vedere sa fie acceptate. Iar minoritatea de inteligenti ce a ramas, sa priveasca victoria. A fost Satana inventat pentru a manipula oamenii in favoarea Crestinismului? A fost Set (en. Seth) transformat intr-un zeu malefic pentru a pastra dominatia zeitei Isis? Am mintit mai inainte? Nimeni nu e sigur de ceea ce se spune astazi. Satana, la fel ca si internetul a devenit instabil, greu de definit si contine erori mari si intolerabile uneori. Cine suntem noi sa facem astfel de afirmatii? Suntem cei ce spunem ca Satana sau Lucifer cum spune lumea nu exista. Argumentele vor veni in marea de randuri ce urmeaza. Va avertizam ca ceea ce vom spune nu e neaparat un fapt dovedit, ignoranta sau geniul nostru ramane la latitudinea vostra de a judeca.

Ce are in legatura un Satanist Modern cu Satana?

Este un fapt bine stiut ca pentru majoritatea Satanistilor Satana exista ca o entitate capabila sa distruga sau sa respecte, sa ajute un Satanist Traditional adevarat in scopurile sale. Credinta in acest zeu diminueaza semnificativ orgoliul cuiva deoarece o persoana poate ajunge sa se creada nesemnificativa pe langa un astfel de zeu puternic sau poate cadea in iluzia confortabila ca este egal acestuia ( afirmatie falsa doar in cazul in care persoana respectiva considera ca Satana este o entitate ), sau ca exista o dependenta intre cei doi, iar in final e mai usor sa treci de la Crestinism ( sau orice alta religie bazata pe altruism ) la Satanismul Traditional, sau ca Venerator al Diavolului ( alte forme de altruism ). Aici intervin Satanistii Moderni. De ce sa ne pierdem orgoliul? De ce sa ne inselam pe noi insine? De ce sa irosim timp inutil pentru a venera o dietate ( indiferent de religie )? Iar daca noi, oamenii ce croim viitorul planetei inca mai acceptam credintele populatiilor ce nu aveau cunostinte de baza despre anatomie, fizica, chimie, matematica si astrologie atunci trebuie neaparat sa gasim o metoda cu rezultat sigur de a involua. Tot ceea ce astazi este posibil ( inclusiv monitorul de la care cititi acest eseu ) nu exista pentru ca un grup de savanti au inceput sa se roage la o deitate, sau sa practice magia. Totul a fost creeat de realism si nu iubire irosita pe deitati, care nici macar nu o merita. Desigur pentru unii am parea ignoranti. Dar daca priviti imaginea finala, daca aveti capacitatea de a va imagina viitorul veti intelege ca deitatile ca Satana, Dumnezeu, Iisus, Set s.a.m.d. nu au ce cauta. Viitorul se bazeaza din ce in ce mai mult pe perceptia noastra si nu rugaciune. Desigur ca noi nu indemnam spre ateism pentru ca ni se pare o forma inferioara de gandire bazata exclusiv pe puterile fizicii. Fiecare om sau grup de oameni trebuie sa fie foarte atent la afirmatii, la ceea ce prezinta. De aceea trebuie sa ne facem intelesi cat mai bine. Noi nu negam valoarea culturala si spirituala a oricarei religii bazate pe o dogma solida, noi negam puterea, valabilitatea si rezultatele in timp.

Daca Satana ar muri, ar creea Dumnezeu altul?

Daca spunem ca Satana/Diavolul/Lucifer este cheia Crestinismului, fundatia acestuia, multi oameni ar fi nemultumiti, iar daca punem intrebare:“Exista Satana?” unii ar raspunde “Da, el exista!”; altii ar nega existenta lui, iar altii ar spune ca nu a fost nimic mai mult decat o personificare a “raului“, a fortelor “malefice” ce dominau impreuna cu cele “bune” natura inconjuratoare si implicit natura omului.

Se spune ca frica e un sculptor, un pictor, un artist. Orice trib, comunitate mica sau mare de oameni care au indurat furia unui vulcan, furtuni mari, cutremure s.a.m.d. credeau in existenta diavolilor ( diavolului ). Pe malurile raului Gange dominau cei mai puternici dintre diavolii cunoscuti pana acum, Asura care aveau un scop unic, acela de a lupta cu zeii buni numiti Deva. Persienii au modificat aceasta, transformand zeii Deva ( Ahriman – zeu rau al persienilor ) in rai si Asura ( Ormuzd – zeu bun al persienilor ) in buni, desi o parte credeau ca in final raul va invinge. In Egipt, Set ( Typhon – o denumire populara ) era imparatul Raului, pe cand Osiris era un zeu bun. Set si legiunile sale de diavoli au luptat impotriva omenirii si a pierdut. Printre greci, dusmanii zeilor erau titanii; Ate era zeita ce ispitea, ea reusind sa ispiteasca chiar zeul zeilor. Dupa cum vedeti ideile despre zei se schimba in timp. Spre exemplu pe vremea lui Socrate diavolii nu erau spirite rele ci ingeri pazitori. Noi ne obtinem diavolul de la Evrei care la randul lor, l-au preluat de la Babilonieni. Evreii erau interesati de demonologie, iar la un moment dat se credea ca existau noua tipuri de demoni: Beelzebub - printul zeilor falsi al altor natiuni; Apollo - printul mincinosilor; Belial - printul facatorilor de pagube; Asmodeus - printul diavolilor razbunatori; Satana - printul vrajitoarelor si magicienilor; Meresin - printul diavolilor locali ce cauzau epidemii si furtuni; Abaddon - ce cauza razboi, tumultos si combustii; Diabolus - care duce la disperare o persoana; Mammon - printul ispititorilor.

Se credea ca Varajitoarele si Magicienii se intalneau pentru a creea “sabatele“, adica orgii. Desigur, acesti oameni purtau semnul Diavolului imprimat in piele. Apoi a aparut ideea ca acesti oameni posedati de diavoli se transforma in animale ( caini, pisici sarpe, depinde de zona ). In intervalul doar de doi ani intre 1598 si 1600, in Franta au fost acuzati in fata unui judecator si condamnati la moarte aproape 600 de barbati si femei pentru ca s-au transformat in animale ( martorii de obicei au fost vecini sau dusmani ai acuzatilor ). Desigur ca, Crestinii nu cred in diavolul Egiptenilor, Hindusilor. Ei spun despre acestia ca au fost creati ( exact in aceeasi maniera ca si crestinii ). In istorie nebunii au fost inspirati, epilepticii posedati si apoplexia munca unor forte necurate. In natura lucreaza forte pe care noi le numim bune si forte pe care noi le numim rele, omul le-a desenat, in concluzie le-a modelat sa creeze imaginea lor in mintea constienta.

Satana in Biblie

Dupa noi acest subpunct nu prea este relevant, dar pentru ca traim intr-o tara in care conceptele adoptate de stramosi mor greu, consideram ca este loc si pentru o parere personala. Satana a avut un rol important in creearea si validarea Bibliei Crestine. De ce? Pentru ca si Iisus a ajuns la concluzia ca singurul mod in care religia Crestina ar putea deveni populara este prin mediatizarea Satanei. Insusi a exorcizat cativa oameni.

In vechiul Testament Satana nu apare ca o figura proeminenta, nici descrisa prea bine. Asta pentru ca oamenii pe atunci credeau ca daca le merge rau atunci l-au ofensat pe Dumnezeu, iar daca le mergea bine nu stiau cum sa-i multumeasca mai bine. Vechiul Testament a fost mai mult o prezentare a caracterului rau si bun al lui Dumnezeu. In Noul Testament, odata cu aparitia lui Iisus, Satana a primit o infatisare mai bine detaliata cat si o prezentare a atributiilor si puterilor acestuia. Din perspectiva Crestina, cea mai multa si mai complexa mediatizare a acestui subiect a avut loc in Evul Mediu, atunci cand Testamentele erau bine cunoscute de catre majoritate. Totusi ocultismul a atras multa lume din societatea medie si inalta de la acea vreme, oameni care isi permiteau confortul de a gandi liber intr-o lume stricta. Desigur Biserica a vazut de cuviinta sa distruga ocultismul pentru ca ameninta domnia Bunului pe acest Pamant sacru. Astfel au pornit judecarile si arderile “vrajitoarelor“. Pentru ca avea nevoie de motiv, Biserica a invocat prezenta Satanei in ritualurile “diferite” de ale lor, iar in scrieri se vedea clar amprenta acestuia. Fapt pentru care masuri au fost luate. Astfel s-a nascut un Satanism total diferit de cel Modern, menit sa se impotriveasca credintelor Crestine de atunci, dar mai mult politicii duse de Biserica. Totusi initiatorii satanismului de atunci au slabit franghiile impuse de societate, dar au creeat altele ce le inversa. De aceea oamenii intr-un fel nu aveau unde sa se ascunda intr-o lume a misticismului impus de Crestinism. Ei nu au readus Satanismul la viata ci l-au modificat pentru a servi scopurilor de atunci. In timp Satanismul si Satana, s-au schimbat de mai multe ori, numele acestuia, conceptele Sataniste. De aceea veti intalni multi satanisti care se contrazic unii pe altii. Intotdeauna o idee, un nume are doua fete si foarte multe versiuni de povestit.

Cuvinte populare:

Comentarii

21 Raspunsuri la “Satana”
 1. Doctor Manraoel says:

  Saptamana trecuta m-am batut cu Satana. L-am invins, l-am trantit la pamant si l-am aruncat intr-un lac care se afla langa locul in care ma bateam cu el. Acum Satana este mort. E absurd sa mai discutati de el din moment ce e mort

 2. Un simplu om says:

  Doctor Manraoel fiind medicul care speri ca-ti va trata candva crizele de schizofrenie ofensiva ? Get a life… Eventual te bati cu cocalarii din fata blocului, nu cu forte si concepte pe care nici macar nu le poti vedea/intelege.

 3. dasty says:

  sustin “Un simplu om”…

 4. un baiat crestin says:

  Ce prost esti mai “Doctor Manraoel”.Cum te bati tu cand pe Diavol nici amcar nu il poti vedea?Stiu despre satan k exista si k ataca oamenii din toate colturile lumii.Prin Marea Britanie si America au avut loc cele mai multe posedari de catre demoni.Dar daca stai bine sa te gandesti,nimeni(inafara de D-zeu) nu a vazut Diavolul.Lucifer inainte sa devina Diavol si sa sperie lumea si sa le fure sufletele prin pacate nenumarate,era cel mai bun inger care-i slujea lui Hristos.Dar el dorea sa fie peste Hristos si in mai putin de o secunda,a si cazut din cer.Nici mai marii preoti nu doresc sa auda de Diavol.Si lor le e frica.

 5. Lored says:

  asa. in acest eseu am vazut ca “voi negati puterea, valabiliatea si rezultatele in timp” deci cu alta concluzie “voi” nu credeti in Dumnezeu, si nici macar in satana. Dar puteti sa negati exorcizarea? adica, sa dati o explicatie concreta, din punct de vedere medical, din punctul de vedere a asa zisei “fizici” care tot o ridicati atat? Ce ii face pe acei oameni sa tremure, sa aibe glasul ala, sa faca asa urat? parerea mea ca sunt demonii, diavolii lui satana. Si cu ce putere alunga preotul acel spirit de calmeaza acel om? cu puterea lui Dumnezeu. Pe cine roaga si numeste in acele rugaciuni? pe Dumnezeu. Deci, vreau o explicatie concreta. Ah si credeti-ma, oamenii care fac in felul ala nu sunt nebuni sau orice altceva ati incerca sa spuneti, nu exista om care sa inceapa sa se schimbe asa la fatza, si sa aibe alt glas.

 6. Stefan says:

  Nu ma dau in vant dua satana ,dar ce se spune despre el e ceva ce nu poti adeveri nimeni nu stie ce e exact , eu cred ca e o fortza supranaturala care este rea.Nu ce se spune despre el.

 7. Stefan says:

  va rog sa ma scuzati ca nu am scris corect cuvantul dupa si am scris dua,deoarece nu prea imi merge tastatura cum trebuie :))))))))

 8. Mefistofel says:

  Dupa parerea mea o entitate exista si aseaza lucrurile intr-o anumita ordine. dar nu cred in spusele unor puslamale de preoti. eu cred ca pe acest pamant este raiul dar si asa zisul iad. biserica este un mijloc de manipulat mintile bolnave ale majoritati oamenilor care pun toate nereusitele lor in carca unui nume ce ar reprezenta raul. unde sunt acele ceruri in care isi duce dumnezeu existenta? mergeti la un telescop astronomic si cautati-l, iar cand il veti gasi dati-mi si mie de stire!

 9. Darky says:

  Yes. In sfarsit cineva care incearca sa arate lumii adevarul
  Oameni buni, Iisus si conceptul de d-zeu au aparut in antichitate. In acea vreme, existau si alti zei, care au disparut in timp datorita raspandirii rapide a crestinismului. Daca exista “binele”, era normal ca si “raul” trebuie sa existe. Asa ca a aparut alta personalitate, cea a satanei.

  Dar daca crestinismul nu era raspandit, ci alta religie(ca de ex, mitologia greaca), acum credeati in acea religie. Pt k, na, “exista multe dovezi”.

  Nu am nimic cu crestinii,chiar daca sunt ateu. Doar ca un singur lucru nu pricep la voi: Cum puteti crede in ceva/cineva/zeitate, daca nu vedeti acel ceva/cineva/zeitate?

 10. crazzy rock says:

  nu’s satanista dar is rockerita!

 11. a bit suicidal says:

  cred ca d-zeu este o modalitate de a subjuga liberul arbitru cat despre botezul primit de copii ortodocsi….mai lasati-ma!religia mea din nastere este cea de crestina dar refuz sa cred in d-zeu!cand oare o sa inteleaga si lumea asta oarba ca nevoia de a crede in ceva l-a creat pe d-zeu?!?imi plc commu lui darky,dar cred ca as mai putea adauga cv….eu nu st satanista dar adevarul este ca unele conceptii ale acestui cult mi se par oarecum sanatoase!daca am sta sa analizam minciunile prea minunatei biblii am ajunge la o concluzie chiar mult prea evidenta:NU AI CUM SA NASTI UN COPIL DIN NIMIC!in momentul in care tragi aceasta concluzie poti vedea si faptul ca nu poti sa invii oamenii morti si sa mai faci nu stiu cate alte minuni!nu cred in rai si nici in iad si daca unii se incapataneaza sa creada treaba lor!intr-o buna zi o sa deschideti ochii o sa priviti realitatea si nu o sa va placa ce vedeti!

 12. george says:

  mai…un baiat crestin,scuza-ma ca te intreb,ai citit,vreodata in intregime BIBLIA?Nu cred (asta din cauza ca esti prea crestin …nu????!!!!)
  Nu vb prostii ,doar asa numai din auzite
  SATAN (LORD LUCIFER)nu ataca nu omoara nu face rau,citeste poruncile si legile lui satan,documentativa,apoi puteti manca rahat cat vreti.

 13. monica says:

  buna, vreau sa ma fac o sotie de un satanist, am inteles ca sotile sunt casatorite cu satan mai intii de toate, cine ar putea sa imi povesteasca din putina istorie despre aceasta casatorie si scopul ei. Sunt o fetita singura si sunt indragostita de satanistii.

 14. romeo says:

  tot ce se afla pe acest site exista numai in mintea umana

 15. Dracu Gol says:

  Monica, tu chiar esti tampita sau retardata? Scuza-ma te rog dar cu siguranta esti o fetita retardata. Mai documenteaza-te si afla. Apropo… get a life

 16. Druidul says:

  “Vechiul Testament a fost mai mult o prezentare a caracterului rau si bun al lui Dumnezeu. In Noul Testament…” Aici trebuie sa te contrazic. In Vechiul Testament (VT), in cartea IOV in capitolul 1 versetul 6 apare satan. Acest Iov e de pe vremea patriarhului Avraam, deci de la inceputurile genezei (Geneza 11:27 nasterea lui si de la capitolul 12 istoria lui), asa ca nu e doar prezentarea partii rele si bune ale lui Dumnezeu. Ai scris un articol fara baza si fara cercetare. Sa nu uitam ca satan apare chiar si la inceputul creatiei lui Dumnezeu sub forma de animal si anume sarpe [Geneza capitolul 3:1](care nu stim concret cum arata din moment ce era cocotat intr-un copac).

 17. vlad says:

  @Druidul
  Iar misconceptia asta…Sarpele nu il reprezenta pe Satana…daca ar fi facut-o s-ar fi mentionat…In schimb Creatorul condamna sarpele(deci sarpele)sa se tarasca si sa “manance tarana”(lol wut)pentru ceea ce a facut.Insinuezi defapt ca toti serpii care se tarasc pe planeta asta sunt demoni?Acum probabil ca o sa imi spui ceva de genul:”Satana a actionat prin intermediul sarpelui pentru a o ispiti pe Eva”.Daca s-ar fi intamplat astfel,Dumnezeu ar fi stiut de indata ca sarpele nu era responsabil pentru asta si nu l-ar fi pedepsit pe nedrept.Ori,sa fie cum zici tu;asta ar insemna ca Dumnezeu nu e atotputernic si ca nu a putut sa isi dea seama de ce planuia Satan(lucru imposibil,dat fiind faptul ca Dumnezeu cunostea totul).
  Eu de aici nu pot decat sa deduc ca Satana nu avea cum sa fie sarpele/sa se manifeste prin intermediul sarpelui.Tu ce zici?

 18. liberul albitru says:

  “un bun crestin” sati spun ceva “de oi ale societatii” ai auzit? Tu faci parte din turma , biblia a trecut prin
  mana a multor oameni si multe ecumene dea lungul timpului ,defapt toata istoria e o minciuna
  dar asta e o alta discutie .nici satanismul nu e ceq adevarata in schimb
  sunt samburi de adevar din toate religiile .cele ce tin de energie buna imbinare a naturii si universului,
  Noi insine ,antrenamente ,lucrul cu forte dominante .cam puse cap la cap cate o parte din fiecare.
  Iti va ridica nivelul de gandire .

 19. liberul albitru says:

  Druidul” in biblia crestina cea satanica si in tai chi gasim niste indicii ,
  daca nu studiezi nu iti dai seama si nu ai ce cauta pe astfel de situri
  sarpele dc tine de medicina ,ADN si kundalic .pun mana in foc ca orce citesti ,citesti
  cu “ochii inchisi” si nu vezi dincolo de xuvinte

 20. liberul albitru says:

  Darky nu crede tu in ele ca ele cred in tine si . Crezi ca zborul in spatiu area 51 si acceleratorul de particule
  si cele mai tqri lucruri ? Dami voie sa-ti spun ca mass media e condusa de marea societate prezidentiala
  noi vb de lucruri informatii de la care avem acces la ele .haa ha dar am putea sa vb despre altceva de care nu cunosti? Nu. Mam facut inteles ?daca mai e vreun ateu si vrea sa ma fqc clar si in fata lui
  sa lase msj poate reusesc sai dau principiile peste cap

Trimiteti comentariul...

Trimiteti parerea...
daca doriti sa fie afisata o imagine in dreptul comentariului luati-va un gravatar!