Blestemul

59,307 vizualizari

October 31, 2011 de  
in Teorie

Un blestem este o expresie expusa de catre o persoana la adresa altei persoane cu intentia de a provoca o energie negativa asupra ei si astfel toate necazurile si nefericirile sa se adune. In particular, dorinta de a face rau unei alte persoane trebuie realizata de catre o putere supranaturala cum ar fi vraja, rugaciunea, magia, zeu/deitate, forta natuii sau spiritul. In multe credinte blestemul este intalnit si de multe ori blestemul este asociat cu un ritual.

Cuvantul blestem se poate referi si la adversitate. De exemplu “blestemul lui Eva” – menstruatia.

Studierea formelor de blestem include si studierea folclorului dintr-o anumita regiune. Incercarea deliberata de a percepe blestemele este adesea o parte din practica magiei. In culdura Hindu, se presupune ca Fakir are puterea de a binecuvanta sau blestema.

Nume atribuite blestemului de catre diverse entitati au exista in functie de cultura:
– Afro-americanii au ca reprezentant pentru blesteme jinx/haitan.
– Orientul Mijlociu si cultura Mediteraneana este sursa de credinta a blestemelor in ochiul diavolului/dracului, care ar putea fi rezultatul invidiei, dar mai rar, se spune ca este rezultatul unui blestem deliberat. Pentru a fi protejat de ochiul diavolului/dracului exista un obiect care este confectionat din sticla albastra inchis si circulara cu un cerc alb in centru, care ar fi semnificatia ochiului omului. Marimea protectiei impotriva blestemelor poate varia.
– Indienii folosesc cuvantul “Shaap” in Hindi si Marathi, “Shapam” in Malayalam si “Sabam” in Tamil.

Blestemele Celtice
In lumea Celtica au existat mai multe tipuri de blesteme. Cele mai cunoscute si provenite din Irlanda sunt pietrele blestemate, oul blestemat, blestemul Noului An si blestemul laptelui.
Pietrele blestemate sunt considerate bucati cu puteri supranaturale. Un exemplu de blestem cu aceste pietre blestemate este rostogolirea pietrii de trei ori si rostirea numelui persoanei pe care doriti sa o blestemati.
Oul blestemat resprezinta un blestem al fertilitatii. Se presupune ca daca ingropi oule pe pamantul altuia ai posibilitatea de a fura fertilitatea si norocul proprietarului. Exista dealtfel si documente unde sunt prezentate metode de protectie impotriva acestor blesteme.
Blestemul Noului An este similar oualelor blestemate. Daca iei de la o persoana de Anul Nou un obiect inseamna ca vei lua si norocul persoanei respective pentru acel an. Unele persoane nu fac curat in casa si nu arunca apa pentru acest motiv.

Locuri blestemate
Exista locuri si locatii certe care sunt considerate blestemate. Numeroase lacuri, rauri si munti au fost denumite blestemate. Triunghiul Bermudelor este considerat de unele persoane ca fiind blestemat sau cel putin o forma a blestemului ( iar de altii doar un loc cu niste forme paranormale neexplicabile ).

Blestemul asupra presedintiei din America
Exista blestemul lui Tecumseh care presupune moartea presedintilor Americii alesi in anii divizibili cu 20, incepand cu anul 1840. Acest blestem a fost controversat datorita presedintelui Ronal Reagan ( ales in 1980 ) care a supravietuit incercarii de asasinat si a lui George W. Bush ( ales in 2000 ) care a supravietuit celor opt ani de presedintie.

Blestemele din sport
Numeroase blesteme au fost invocate ca si cauza cand au aparut anumite pierderi in cadrul unei echipe, jucatori sau chiar orase.
De exemplu:
blestemul caprei lui Billy care este considerat cauza pierderilor suferite de echipa de baseball Chicago Cubs, care nu a mai castigat un campionat mondial din 1908 si nici unul national din 1945.
blestemul lui Bambino, asupra echipei Boston Red Sox, care nu a castigat nici un meci din 1918 pana la 2004, cand Sox au invins St. Louis Cardinals.
– expertii din marketing au subliniat un blestem atribuit firmei “Gillette” care datorita campaniilor sale si asocierii cu unele echipe au atras foarte multe pierderi.

Blestemul lui 27
Blestemul lui 27 este o ipoteza conform careia numarul 27 este un numar cu ghinion datorita multor decese din lumea muzicala petrecuta la aceasta varsta: Robert Johnson, Jim Morrison, Brian Jones, Jimi Hendrix, Ron “Pigpen” McKernan, Janis Joplin, Jonathan Brandis si Kurt Cobain – toti acestia sunt considerati ca fiind blestemati de numarul 27. Acest blestem poarta numele si de Clubul 27.

Obiecte blestemate
Obiectele blestemate sunt considerate obiecte procurate din furturi sau jafuri. Diamantul Sperantei este presupus un obiect blestemat care aduce numai ghinion si necazuri proprietarilor. Povestile din spatele acestor obiecte blestemate variaza, dar principalul efect este cel de manifestare a ghinionului sau fenomene neexplicabile in prezenta lor.

Blestemele egiptene si mumiile
Aceste blesteme egiptene sunt foarte cunoscute. Descoperirea si deranjarea unei mumii poate atrage foarte multe blesteme. Aceasta ideea a fost foarte raspandita si des utilizata in filmele horror. Blestemul Faraonilor se presupune ca a bantuit toti arheologii care au excavat la mormantul lui Tutankhamun. Dubii similare si-au facut aparitia si in cazul examinarii mumiei din Alpi, “Otzi, omul zapezilor”. Toate aceste blesteme sunt considerate ca fiind promovate de catre jurnalistii britanici ai secolului XIX, dar este cunoscut faptul ca egiptenii antici plasau inscriptii pe mormitele si templele unde erau adapostite bunurile.

Blestemele din Hawaii
In vechiul Hawaii, exista blesteme sub forma de rugaciuni de moarte. Persoana care a avut puterea pentru aceste blesteme a fost Kahuna ‘ana ‘ana. Totusi, abilitatea pentru reusita acestor blesteme depindea de anumiti factori. In primul rand persoana destinata trebuia sa creada in puterea magiei si in blesteme. In al doilea rand, kahuna avea nevoie de parti de la persoana respectiva cum ar fi unghiile, parul etc. Blestemele aduceau bolile, durerea si apoi moartea asupra persoanei. Existau totusi si persoane care puteau intoarce aceste blesteme asupra autorului.

Cuvinte populare:

Comentarii

54 Raspunsuri la “Blestemul”
 1. insan3 says:

  bai fratilor total off topic…am ras de mi-au dat lacrimile la unele comentarii.sunte-ti geniali

 2. NOKTYS says:

  Salutare .
  Am tot citit pe aici insa din pacate sunt nevoit sa va dezamagesc in masa.Numai aberatii numai plangeri inutile de pusti, sesizari penibile, are cineva impresia ca de blestemat , blestema orice papagal? orice taranca sau mai rau orice cioara din satra? sa fim seriosi blestemele nu le fac tiganii asa cum mint alea fac doar excrocherii iar tarancile nici atat ele feac doar deochiuri din cauza curiozitatii nascute ,prea dezvoltate si invidiei, insa blestemele verbale , demoni in ou ingropat in pamanat, demon in sticla sparta la un anumit timp sange pe tocul usii doliu de mort dinti sub perna bucatele de material din haine persoanale sau chiar haina propiu zisa fotografii etc.Toate astea si multe alte practici oculte in ceea ce priveste maleficul si in general paganismul sunt doar practici la fel ca si spiritismul ,zombismul facute de catre oameni intitai in satanism adevaratii oameni care au legaturi de acest gen nu pustii amarati din Romania cu varste pana in 25 de ani( se uita la 5 filme horror si gata s-au facut satanisti sau mari preoti voodoo peste noapte) labagii de 2 lei . nu va mai uitati in gura la toti ratatii ca o sa cedati psihic si da-ti usor ,usor in stari de paranoia sau chiar schizofrenie paranoida .Eu cunosc multe in aceasta directie prefer sa raman intr-un oarecare anonimat doar cu niknameul meu personal .Spusele de mai sus se bazeaza pe cunoscinte obsesive in domeniul religiilor ,si cultelor in special malefice in timp de peste 13 ani aproape zi de zi.Carti studiate , practici letaturi externe cu satanisti din Norvegia si de la biserica satanista din San franciso cea facuta de anton szandor lavay ..
  Am reusit sa acumulez o gama larga de informatii in acest domeniu pentru ca ma fascineaza ocultizmul, maleficul,paranormalul,enigmele mortii,si cam tot ce tine de supra natural ,horror , macabru , sinistru si intuneric. :d
  Ps: Stiu parerea multora care au citit aceste randuri va fi aparent sau definitiv ca nu sunt prea dus la biserica tin sa confirm faptul ca, chiar nu sunt dus , mai precis nu stiu cum arata o biserica decat din exterior( interior doar din fotografii)si nici nu imi doresc sa stiu pentru a intra in randul spalarilor de creier uman prin Chip cioplit ( biblia ortodoxa spune sa nu crezi in chip cioplit si sa nu te inchini la idoli etc.. si voi ce purtati la gat? si la ce va rugati la o poza cumva? la un lemn? )
  PARERE pesronala.
  Credinta este doar in noi , nu in biserici sau altceva.
  Maleficul si divinul sunt 2 stari induse de om in psihicul lui.Noi suntem maleficul si divinul nostru in functie de cat de pozitiv sau negativ judecam , gandim si actionam ascupra modului nostru de viata.
  Exemplu pe intelesul tuturor :Daca iti e greu in modul de viata pe care il ai de ce nu cauti sa schimbi ceva , sa perseverezi mai mult in speranta unor rezultate mai multe si preferi sa stai sa te vaiti si astepti sa iti de-a” domnul” pune mintea la munca apoi actioneaza sa vezi ca “domnul esti tu”
  Poti asculta sfatul anterior cu incredere daca te incadrezi in situatie.Sincer mi-am schimbat multi prieteni din sclavi ai sistemului romanesi au ajuns luptatori. Totul este sa iti doresti cu adevarat altceva de la viata decat limita oferita si sa lupti incet dar sigur si cat mai rational.
  App o intrebare calumea de foarte contradictorie si controversata intre unii oameni de stiinta si chiar intre noi oamenii mai normali sa zic asa.
  Daca in biblia Ortodoxa scrie sa nu crezi in chip cioplit si sa nu te rogi la alti zei etc..( nu mai stiu exact cum este formulat acolo ) totusi Dumnezeu ,se termina in ZEU oare de ce? Nu cumva este zeul suprem? totusi este tot un zeu.. biblia se contrazice ortodoxismul are multe erori si minciuni la fel de multe pecat pagini.Cred ca toata propaganda asta cu religia este facuta pentru pace, si interese intre anumite puteri , sunt facute tot de noi doar ca de altii mai destepti pentru a ne controla pe unii dintre noi in masa si a ne spala creierul intr-o anumita masura ,a ne face sa avem o teama la un anumit moment si o speranta atunci cand nu mai avem nimic..
  Exista 2 categorii de oameni Alfa si beta.. alfa sunt cei maldarul de reziduri ale socetatii si beta cam sunt craniile , geniile si oamenii cu inteligenta nativa foarte bine dezvoltata care isi doresc mai mult decat li se ofera , care vor noutatile sunt deschisi tot timpul pentu noutati si pregatiti tot timpul sa intervina in orice sitoatie indiferent de problema.

 3. CM says:

  Mai nou blestemele sa fac pe Facebook -.-“

 4. SuntAteu says:

  Măh, sunt ateu, dar de ce să nu fac parte din Clubul 27, mişto, nu vreau să trăiesc veşnic oricum. Mai am undeva 9 ani de trăit. Ha, amuzant.
  Bee cool, frate.

Trimiteti comentariul...

Trimiteti parerea...
daca doriti sa fie afisata o imagine in dreptul comentariului luati-va un gravatar!